|
|
 |
« Yanıtla #180 : Mayıs 06, 2008, 11:14:21 am » |
|
Şiiri Gönderen : Lavinya Öz.
Günün Nev-i Şiiri
LÂL RENGİ TUTKULAR
Seslerin bilinmeyen enlemlerinde Neden, YOKLUĞU seçtin?
Oysa ki; Kendini aşan tüm teğetlerin, Bana uzanan bir yığın noktası vardı.
Meraklı hilelerle uzaklara uzanan sen Riyakâr etkilerinle Almış başını giden tepkiler bekliyordun.
Ört bas edilen zevklerin ve Lâl rengi tutkularınla;
Edebiyatıma merhumsun artık ebediyen… KORKMA!
Lavinya Öz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #181 : Mayıs 11, 2008, 03:51:52 am » |
|
Şiiri Gönderen : İlkay Şimşek
Günün Nev-i Şiiri
Anlatamıyorum
Anlatamadığım gösteremediğim O kadar sevgi var ki yüreğimde Çok ağır geliyor artık Sana olan tüm hislerim Korkularım Aşkım Sevgim ve özlemim Hepsini birden yaşamak Hissetmek ve tam anlamıyla gösterememek Çok ağır geliyor yüreğime Hepsini bir anda yaşıyorum Korkuyorum İçine girdiğim derin denizden Korkuyorum kaybolup gitmekten Çünkü aşkınla hergün daha fazla derinleşiyor deniz Korkuyorum senin birgün kaybolup gitmenden Seviyorum Hayatımda sevmediğim kadar Sensiz yaşayamayacağımı bilecek kadar Özlüyorum Gecenin karanlığında bir başımayım sanki Uykularım düzensiz ve Uykuya dalabildiğimde sen varsın rüyalarımda Her günümde her saatimde her anımda sen varsın Dudaklarımda kalbimde beynimde senin adın Bedenimde senin izin Kulaklarımda senin sesin Burnumda senin kokun var Seninle nefes alıyorum Seninle gökyüzünün güzelliğini gördüm Seninle çiçeklerin kokusunu duydum Sen olmadığında gene eskisi gibi Güzel olan hiçbirşeyi hissedemeyeceğim Ben seninle varım Korkuyorum gitmenden Seviyorum seni tüm kalbimle Özlüyorum seni tüm benliğimle Ne olur aşkım çabuk ol
Çünkü sensiz yaşayamıyorum.
İlkay Simge Resmor...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 14, 2008, 08:13:07 am Gönderen: h.s.n »
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #182 : Mayıs 13, 2008, 09:31:30 am » |
|
Şiiri Gönderen : Lavinya ÖZ.
Günün Nev-i Şiiri
DÖRT MEVSİM BİR DE SEN
Dört mevsimi aynı anda sunsam sana:
Son baharı gözlerimden okusan Gözlerim besteler yapsa ruhuna… Sarı, kuru besteler… Ve içsen gözlerimde ki bezgin viskiden beni, baharın son yudumlarıyla…
Kışı saçlarım anlatsa: İnce beyaz parmakların saçlarıma takılıp da kalsa ve öğretsem sana Aslında kışın o kadar da sert olmadığını.
İlkbaharla birlikte çiselese dudaklarımdaki nem. İnceden titresem… Kalbimin “sen” şiddetli romatizması başlasa… Durmasa hiç, bahar geçse ben dinmesem…
Tüm sıcaklığıyla kollarım anlatmalı Sana yazı, gizlice benden ve Bir güneş yağmuru gibi, sana sarıldığımda diniversem.
Sen olmayan bir mevsimsin. “5. mevsim” gibisin ya da “Kışbahar” sın Senin bulunduğun yerde hep kış var, “bahar” birleşenin ise sadece aldatmaca.
Gözlerimde dört mevsim bir gelincik! Titretiyorsun yapraklarımı böyle şiddetli esmemelisin.
Ve Avuçlarımda; kaç şiirdir sakladığım gamzen…
Sen gülmeyi unuttuğundandır bende
Avuçlarımda… Sıkı sıkıya tutuyorum daha ne kadar dayanırım bilmiyorum. Hep kanatıyorsun ayalarımı böyle acımasız gülmemelisin.
Kışbahar’ın son günü bugün… Damla damla süzülüyorsun avuçlarımdan …
Aşağıya… Aşağıya… Aşağıya… (Artık mevsimsizim)
Lavinya Öz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #183 : Mayıs 14, 2008, 07:46:57 am » |
|
Şiiri Gönderen : Taner Tütüncü
Günün Nev-i Şiiri
Mühürlü Gözler
Kalkıyor yerinden, Heybetli sevgim. Yürüyüp sana doğru, Elini uzatıyor usulca. Taş kadar ağır, Kor kadar sıcak, Pus kadar karanlık, Aşk kadar ümitsizce... Geri çekiliyor ve... Bir yudum daha alıyor, Kalan hayatından... Elveda dercesine... Bitiyor mu? Bitmiyor... Ama kağıt bitiyor...
Taner Tütüncü
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #184 : Mayıs 17, 2008, 12:45:44 pm » |
|
Şiiri Gönderen : wanted
Günün Nev-i Şiiri
Küçük Dünyam
Aşığım bugulu gözlerine Aşığım beni mest eden sözlerine Heryerdesin ve gözlerimin içinde Süslediğin dünyamın Renklerinde gizlisin Tenha sokaklarımın kaldırımlarındasın Bugulu camlarımın ardında Günümü aydınlatan güneşimde Şehrime yağan yağmurdasın Sessiz çığlıklarımın en tiz sesindesin İçimdeki yangındasın Bilmem ki olmadığın yer varmı Aslında sen benim kalemimde kağıdımdasın Aklımda düşüncelerime hükmedensin yaralı yüreğimin merhemi sancılı dakikalarmın ilacısın farkında değilsin belki ama sen benim küçücük dünyamın kocaman sevgisisin boşluğa düşen bir tüy gibiyim rüzgar estikçe savrulan bir türlü konamayan karmaşık ruh halimin sebebisin aslında sen benim düşüncelerimin hükümsüzlüğüsün korkularımın başlangıcı cesaretlerimin sebebi aslında sen benim karamsar yanımsın ama aslında sen benim küçücük dünyamın kocaman sevgi yumağısın.
13.05.2008
wanted
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #185 : Mayıs 26, 2008, 03:03:18 am » |
|
Şiiri Gönderen : Tahir bedii
Günün Nev-i Şiiri
Bana oğlunu geri ver baba
Sen susunca durulur uzuvlarımın hünkarı Usulca kayar gider us dökülür nehre iskemleden Nehir ki kabaran bir öfkedir şimdi Seçilir anımda kaynayan kınalı arı
Gen enlem boy oylak ayaklarda sen Kırışınca kaşır elleriyle nasırı Üzülünce seslenir gerilerden Kime çektiği belirsiz sahiciyi
İlk gözlerin gelir Çatınca kaşın koşar sonra Bıyıklarından cesaret bularak Oyulmuş yanakların ıslak köpük Başa çıkarsa kalır elinde
Senin döktüklerin kırbaçladı beni açtığımda kulağıma (G)özümü üfledin Sermaye sendendir ki şirketi kurarken Kar edince ödedim makbuzu almadan
hakkındır elbet (P)azarlık hakkın da var Konuşunca şartları birkaç haraç falan sorsaydın belki yine değişmezdi dökerken Sormadın oldu olan (b)uydu illa (t)oydu sende
İyiyken bir anda şimdi bu kötü olmam niye Beni ben ılgın kılan kırgın dargın etme sen Bırakmama izin verme verme ki iz süreyim Ölürsem kendi yolumdan (k)anımca yok olurum Kalırsam belki... -gerçi- sever miyim? bilmiyorum .
Tahir bedii
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2008, 03:30:54 am Gönderen: h.s.n »
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #186 : Mayıs 27, 2008, 10:30:20 am » |
|
Günün Nev-i Şiiri
Sorgu Odası (Dokuz)
Yazdıklarım kadar, Yaşayabilmek istiyorum... Kelimeler kadar anlamlı, Harfler kadar tek olmak... Filmli camın arkasından seyretmek mi, Sandalyeden hayata bakmak mı hayat? Biraz da anlamak, Biraz da ağlayabilmek görür, Ney kokan türküleri.
Taner Tütüncü
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #187 : Haziran 01, 2008, 04:23:19 am » |
|
Şiiri Gönderen : Tahir Bedii
Günün Nev-i Şiiri
kuru dalın kırıldığıdır...
Nereye gidiyorsun? hakikat şaraptadır…
Sen susunca durulur uzuvlarımın karı Usulca kayar gider kağıt gemiler dökülür kınası nehre iskemleden Nehir ki kabaran bir öfkedir şimdi Anılarımda eriyen
Saçlarımın ağ(layan) tarafına yas(lanarak) düştü… Beynim kırışınca rüzgarda kaşır zahmetsiz elleriyle nasırı Sütlügen acısı beyaz anılar yazar sabah çıkmazında Üzülünce seslenir gerilerden bağ bozumu sulara Döne döne içirir ağu dökülen baranların oğlunu
İlk gözlerin gelirdi gönlüme meyilli Çevirince başımı ; çatık kaşın eve koşardı sonra dudaklarından cesaret alınca şuursuz eşikten Oyulmuş yanaklarına merdiven dayanınca Gamzesi havenge asılırdı (y)üzünün
Seni ılgın kılan benim nefesimdi aşk Seni emzirdim keşişlerin göğsünde Sessiz üşür şimdi serçe kurt yuvasında Ölürse anca çözülür belki bu samanlık günahlar Kalırsa külüne yeniden kına yakar mı anısı ? Çatlatır mı yüreğini yoksa, kendine koşan tayım ?
quo vadis ? İn vino veritas…
Tahir Bedii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #188 : Haziran 26, 2008, 07:25:05 am » |
|
Şiiri Gönderen : Efraim Kuşçu
Günün Nev-i Şiiri
İKİLE
yeter artık ! çekiştirip durma.
sus içim sus... aldırma kimseler ne der diye...
küçük merakların kurbanı kuzum misafirlikte ev sahibi kapıyı mı kilitledi sana?
salmıyorlar mı seni güneşe yoksa ? sormuyorlar mı neyin var diye ?
sen artık sen değilsin esmer tenli kuzucuk senin günlüğün başka ellerde..
yazın gagalar (y)azın... yazın da (y)azın... kırılmış bir kere kalemin...
Efraim Kuşçu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #189 : Haziran 29, 2008, 03:52:31 am » |
|
Şiiri Gönderen : wanted
Günün Nev-i Şiiri
ufacik umutlarimi kocaman gemilere bindirdim yanlizlik rihtiminda köşeme geçtim usulca gözlerimden dökülen yaşlarla yüreğimdeki yangını dindirdim.
sessizlik artık bendim ben kendini kaybetmiş düşüncelerdeyim farkında olmadan katıldığım bu oyunda bütün çabama ragmen yenildim.
wanted
27.06.2008
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #190 : Haziran 29, 2008, 03:05:23 pm » |
|
Şiiri Gönderen : Efraim Kuşçu
Günün Nev-i Şiiri
kılı kıpırdayan tenin söyledikleri
Bedelini suya bandırıp kuruttuğum düzlemin Sunulmamış yeni düşler ısırsın perçemini Ismarlama duygular vadisinin yüreğinden Geçir(il)medim – kemiksiz kaldım.
Duyacakları kadar havladım oysa… Yukarı çık(ar)maya kendimi bıraktım Tutumlu olmadığımdan kaydı ellerim Uyumluymuş öyle diyorlar -uyu sen orda-
Kalıbım sağlam göründüğünden midir nedir ? Betonları iyi tutarım. Ustaya bıraksan hemen sökecek tahtayı Kurutamadım daha oysa-su tutun betonlara-
Ezgin bir ruhun tohumları serpilmiş içime Ayrık otu gibi işe yaramaz otlar onlar Kökü sağlam olduğundan sökmeye üşengecim İçime bıraksam oraklayacak onları da- neyse-
Acıklı bir yüzüm var.. kafamda sinsi planların saflığı Bostan tarlasında karpuzların arasında yeşeren süpürge olmak Alıp onu kurutsalar..iple sağlamca birbirine bağlasalar Sonra kasabanın en büyük ağılında Yerimi almak isterdim. Tüm hayvanların pisliğini temizlesem isterdim.
Terledim dedikçe kokuma üşüşen sinekler Örümcekten kalan ağı örmeğe gelin Hiç değilse bir yuvanız olsun…
Efraim Kuşçu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #191 : Temmuz 14, 2008, 02:12:13 am » |
|
Şiiri Gönderen : bugdaykurdu
Nev-i Şiir
eskici
Tüm gizli özneler ifşa olmuş. küfeler dolusu cümle, susuş,ağlayış, “ah keşke” rengi sararmış anılar.... verilmiş eskiciye. Devşiriyorum cümlelerimi bir bir. Binlerce sesli,çok sesli ve sessiz ezberbozan harfim var şimdi. bir de öksüz kalmış üç noktalarım, eskicinin mandallarıyla yamalı hayatıma iliştirdiğim...
bugdaykurdu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #192 : Ağustos 09, 2008, 09:43:07 am » |
|
Nev-i Şiir
Âmâ Amalar Perde kapanır, Maske düşer Efraim. Ama sen düşersen, Erbain vakti yanarsın soğuktan. Gelmez olur sevdiğin karakışların.
Perde kapanır, Kırıklar çıkar maskenin altından. Ama sen kırılırsan, Koruk vakti çürürsün sıcaktan. Coşmaz olur kor manaların.
Perde kapanır, Kafiyeler biter ağızda. Ama sen bitersen, Kâfir kalırsın tüm aşıklardan. Dizilmez olur kafiyesiz kâfilerin.
Perdeler kapanadursun bırak... Sen düşme, Sen bitme, S(Ş)en kal...
Taner Tütüncü
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #193 : Ağustos 13, 2008, 02:25:01 am » |
|
Şiiri Gönderen: Lavinya Öz.
Nev-i Şiir
ŞAİRLİĞİM TUTMUŞ
Elele sıkıldık karanlıklara... İki serseri kurşun.
Ellerimizi hiç bırakmadığımızdan; Yerçekimi olsa da olurdu olmasa da... Ama, Sençekimi olmazsa olmazdı!
Düşünde kaldım ya; Düşsem de ne çıkar?
Paylaştığımız ilk anlarda kaldı hep ilk yarım. Paylaşacağımız son anlara kadar yine senindir kalan yarım.
Şairliğim tutmuş evet, Seninse şiirselliğin. Bana şiirbaz diyorlarsa bugün, Sen de şairhaz olmalısın sevdiğim.
2008/Şubat Saygılarla Lavinya Öz.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2008, 12:21:52 pm Gönderen: Lavinya Öz. »
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #194 : Ağustos 13, 2008, 11:58:08 pm » |
|
Şiiri Gönderen:WaNTeD
Nev-i Şiir
uyumuyor günes sehrime doğuyor, durmuyor hüzün gözlerimde yasla akıyor, sevmiyor beni o saf yüregin ben artık sende duramıyorum.
Öksüz kaldı dugularım Susz kaldı yüregim Isısz bir köşede Güneşe hasret kaldı çiçegim.
27.07.2008
WaNTeD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|